Recepten vinden om samen gezellig te bakken

recepten-samen-bakken

Je zoekt een leuk idee voor een activiteit om samen met je partner, kinderen of vrienden en vriendinnen te gaan doen. Juist: een recept vinden om samen lekker te gaan bakken en er daarna heerlijk van te smullen. Dan moeten jullie eerst wel een lekker recept vinden wat jullie kunnen maken. Wanneer je niet direct de inspiratie hebt om iets unieks te bakken dan kun je met de onderstaande tips wel op de juiste inspiratie komen.

Bestel de recepten met ingrediënten online

Of je nou een kwarktaart, een fruittaart of een cake gaat maken. Je kunt het tegenwoordig allemaal online bestellen. Via deze website ontvang je alle ingrediënten afgemeten aan huis. Het recept sturen ze ook mee en daar zit uiteraard een stappenplan bij over hoe je de gerechten klaarmaakt. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om een heerlijke cake of taart klaar te maken. Van tevoren kies je een recept op de receptenpagina uit.

Ontvang kookbladen of volg kookprogramma’s

De beste inspiratie doe je op door het abonneren op kookbladen of het volgen van kookprogramma’s. Deze bladen en programma’s zijn ervoor gemaakt om unieke en leuke recepten te laten zien. Hierdoor kun jij er dus vanuit gaan dat je straks iets in de oven hebt staan wat je nog niet eerder hebt geprobeerd. Ook hoef je natuurlijk niet hetzelfde als hun te maken, maar door slechts te zien wat zij aan het doen zijn kom je zelf ook weer op andere ideeën.

Vergeet tot slot de kracht van het internet niet. Doe eens een zoekopdracht in Google naar bakrecepten en je landt direct op tientallen websites die de leukste tips voor je klaar hebben staan. Op okokorecepten.nl staan tal van allerlei recepten klaar die je direct kunt gebruiken. Je kunt dus meteen aan de slag met je partner, vrienden of familie om die lekkere taarten, cakes of andere gerechten klaar te maken. Dat wordt smullen!

Lekker op dieet met kwarktaart, chips en brood

dieet

De laatste tijd zijn koolhydraatarme en ook zogenaamde paleo diëten erg hip. Er is erg veel hype rondom deze levenswijze. Maar is dat ook gerechtvaardigd. Is het echt zo dat je alleen kunt afvallen als je al het brood laat staan? Als je nooit meer chips of kwarktaart of koekjes eet? Moeten we per se die etenswaren uit ons leven verbannen voor goed?

Het antwoord is ja en nee. Zoals gebruikelijk liggen zaken wat gecompliceerder dan bepaalde instanties je doen willen laten geloven. Natuurlijk ik ga je niet vertellen dat je op een dieet van kwarktaart in de ochtend, taart in de middag en taart in de avond gezond leeft. Dat is niet zo. Maar het is geenszins nodig om die producten helemaal uit ons leven te verbannen. Echt niet. Je moet alleen wel de juiste types kiezen. Not all kwarktaart is created equal zei Abraham Lincoln een paar eeuwen terug. Okay dat is misschien gelogen. Hij heeft dat niet gezegd. Maar het is alsnog een waarheid dat er veel verschilt zit in bijv. chocolade koekjes van AH huismerk of van een dieet specialist.

Tip: koolhydraatarme producten van Be-Slank

Ik praat uit ervaring. Ik ben zo een 30 kilo afgevallen met het zogenaamde Be-Slank Dieet. Tijdens dit dieet heb ik ervoor gekozen om gewoon zo nu en dan kwarktaart te nuttigen. Natuurlijk werd dit niet aanbevolen door het dieet, maar dit is wat ik zelf voor koos.

Uitgelicht: eiwitdieet snacks zoals koekjes

Daarbij, biedt dit merk speciale eiwitrijke koolhydraatarme snacks aan zoals onder meer chips en repen en koekjes zelfs! Ik kon gewoon heerlijke appel kaneel koekjes eten wanneer ik daar erg trek in had zonder schuldgevoel. Het is dus echt mogelijk om af te vallen zonder dat je allerlei lekkere dingen moet laten staan, geloof me.

Kwarktaart recept, even of zelfs lekkerder dan die van Dr. Oetker

kwarktaart recept

Tenzij je al heel veel taarten en maaltijden hebt bereid en dus al een hoop dingen uit je hoofd weet kun je niet veel zonder recept. Zelfs professionele koks moeten af en toe nog even kijken hoeveel bloem, suiker of boter er voor een bepaalde bodem of vulling precies nodig is of hoe lang iets in de oven moet. Daarom kan het handig zijn om verschillende recepten bij de hand te hebben. Maar waar vind je nou de beste recepten? Wat is belangrijk bij het volgen ervan? En moet je je er per se aan houden? Daar willen wij je graag iets meer over vertellen.

Receptenboeken

De meest bekende vorm van recepten zijn receptenboeken. Er is een oneindige hoeveelheid receptenboeken waar je uit kunt kiezen en ieder daarvan heeft net een iets andere focus. Er zijn bakboeken die focussen op taarten, koekjes, cakes en andere dingen die in de oven moeten. Er zijn ook kookboeken die ervoor zorgen dat je een lekkere maar ook gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Er zijn zelfs speciale kookboeken voor diëten, lactose vrije gerechten, vegetarische alternatieven en nog veel meer. Receptenboeken staan ook nog eens heel leuk in een boekenkast of open gedeelte van je keukenkastje. En op deze manier heb je altijd een recept bij de hand als je eens iets anders wilt dan de generieke Hollandse pot die al zo’n beetje iedere avond op tafel staat.

Online Recepten

Als je gewoon eens een lekkere maaltijd nodig hebt voor een etentje ga je natuurlijk niet een heel kookboek aanschaffen als je al weet dat je die daarna haast nooit meer gaat gebruiken. In dat geval kun je online op zoek gaan naar recepten. Dit is ook een handige optie als je een iemand op bezoek krijgt met een bepaalde etensvoorkeur, -afkeur of dieet en je de maaltijd daarop aan wilt passen. Of je nou een Italiaanse, Griekse, Thaise, Chinese of Japanse maaltijd zoekt, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het wel online. Er zijn recepten met rijst, aardappels, pasta en vele andere soorten ingrediënten. Een website zoals Recepten.com kan je vast wel van wat lekkere ideeën voor hoofdmaaltijden, broodmaaltijden of desserts voorzien. Ook kun je daar vaak de ingrediënten vinden die je nodig hebt voor de maaltijd.

Oude Recepten

Bepaald eten kan gepaard gaan met herinneringen. Kun je je bijvoorbeeld nog het traditionele Kerstdiner herinneren wat je ouders of grootouders ieder jaar verzorgden? Misschien is er wel een bepaalde soep of groente die alleen op een bepaalde manier smaakt als ie klaargemaakt wordt hoe je oma of moeder dat altijd deed. In dat geval kun je misschien van hen ook eens horen hoe een bepaalde taart ook alweer werd gebakken. Misschien kun je wel zelf een receptenboek samenstellen van recepten die iedereen in je familie kent maar nooit daadwerkelijk zijn opgeschreven. Zo zorg je ervoor dat de recepten niet verloren gaan maar juist bewaard worden voor toekomstige generaties zodat zij ook van jullie familierecepten kunnen genieten. Misschien heb je zelf ook nog wel een speciaal recept om toe te voegen.

Hopelijk kun je op deze manieren wat nieuwe recepten leren om af te wisselen met wat je sowieso al beheerst. Misschien bedenk je zelf ook nog wel wat variaties op deze recepten. Succes met koken en vooral: eet smakelijk!

Wat serveren op een bedrijfsfeest in Amsterdam?

bedrijfsfeest diner

De wekelijkse borrel met collega’s is leuk en aardig. Maar het jaarlijks terugkerende bedrijfsfeest moet uiteraard alles bevatten om een succes te worden. De locatie, de muziek, de aankleding en natuurlijk de catering. Wat kun je nu het beste voor de gasten regelen als het om hapjes en drankjes gaat? Voor iedere situatie is een andere vorm van catering geschikt, een aantal voorbeelden.

Uitgeserveerde lunch

Wordt het feestje gegeven op locatie waar men allen aan tafel zit dan is bijvoorbeeld Catering Amsterdam een ideale uitkomst. Een lunch waarin werkelijk alles tot in de puntjes wordt verzorgd is mogelijk tegen zeer schappelijke tarieven. Zo maak je het de eters eenvoudig, alles wordt aan tafel gebracht op een geheel eigen wijze. Voorkeuren zijn uiteraard bespreekbaar.

Finger food of BBQ

Voor een losser bedrijfsfeest Amsterdam is een andere vorm van catering geschikt. Wat dacht je van Libanese Finger food of een heerlijk barbecue in de buitenlucht waar werkelijk van alles bij zit? Wat is er leuker dan gezellig samenzijn met collega’s terwijl je geniet van een vers gegrilde burger met een cocktailtje in je hand? Dan moet het weer wel mee zitten natuurlijk, maar in de zomer komt dat meestal wel dik in orde.

Netwerken tijdens een walking dinner

De naam zegt het al. Een diner maar dan lopend. Een lopend buffet, maar dan niet zo een waar je steeds staat te wachten op jouw voorganger. De gerechten die worden geserveerd zijn van een kleiner formaat namelijk. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook minder voedsel weggegooid wordt na afloop van het diner. Wanneer je een zakelijke bijeenkomst hebt is dit de manier om veel contacten op te doen. Door het losse karakter kom je veel met verschillende mensen in contact en is dit de ideale gelegenheid om het netwerk te vergroten.

Recept voor koolhydraatarme kwarktaart

koolhydraatarme kwarktaart

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt, wil dat niet zeggen dat je niet af en toe wat lekkers mag. Veel mensen denken dat een kwarktaart niet meer tot dat lekkers behoort en dat is jammer. Want met een beetje fantasie kun je heel goed een koolhydraatarme kwarktaart bereiden.

Koolhydraatarm dieet

Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, vallen af doordat ze minder koolhydraten opnemen dan dat ze verbranden. De vetverbranding wordt optimaal gestimuleerd. Het is dan wel heel belangrijk dat je het aantal koolhydraten zo laag mogelijk houdt en vooral complexe koolhydraten nuttigt.
Een koolhydraatarm dieet is momenteel erg populair, omdat veel mensen er succes mee boeken én omdat het je in staat stelt nog gewoon lekker te blijven eten. Zolang je voeding maar op de juiste manier gebruikt. Dat betekent vooral: geen toegevoegde suikers gebruiken!

Koolhydraatarm gebak

Wat dat betreft is er een breed scala een koolhydraatarm gebak ontstaan. Lekker voor bij de koffie of gewoon tussendoor. Het recept voor koolhydraatarme kwarktaart zal daarom gretig aftrek vinden onder de mensen die momenteel dit dieet volgen.

Het recept voor koolhydraatarme kwarkaart

Zelfs mensen die niet aan een koolhydraatarm dieet zitten, zullen van deze gezonde kwarktaart smullen.

Je hebt nodig:
• 2 bakjes Griekse yoghurt of magere kwark (bakjes van ca 500 gram)
• 1 pakje gelatine (12 blaadjes)
• zoetstof naar smaak
• 250 ml slagroom
• 150 gram gemengde noten (onbewerkt)
• 1 theelepel vanille-extract (alleen als je dat lekker vind)
• ca 10 aardbeien
• 30 gram roomboter

Bereiding van de bodem

Maal de moten goed fijn in een blender of andere keukenmachine. Laat de boter smelten in een steelpan of in de magnetron. Voeg hier vervolgens het notenmengsel aan toe. Eventueel doe je er ook wat zoetstof bij, maar pas op dat dit niet teveel wordt!
Doe wat bakpapier in de vorm van je kwarktaart en vet deze in. Verdeel het mengsel van boten en noten over de bodem en druk het goed aan. Laat dit circa 30 tot 40 minuten afkoelen in de koelkast. Het zal daardoor opstijven en een stevige bodem vormen.

Bereiding van de kwarkvulling

Haal de gelatine los en doe ze in een grote kom met koud water. Laat het hier ca 5 minuten staan.
Doe vervolgens 150 ml van de slagroom in een steelpan en warm dit op, zonder te koken(!). Roer hier het vanille-extract (naar keuze) door. Roer de gelatine goed door en draai het vuur dan uit. Laat de gelatine afkoelen.
Leg de kwark in een schaal en doe hier een beetje zoetstof bij. Doe ook het restant van de slagroom erbij en klop dit op. Zoet het op smaak.
Doe de opgeklopte slagroom bij de kwark en spatel dit goed door de gelatine heen (als deze afgekoeld is).
Proef de kwarkvulling alvorens hem over de notenbodem te gieten. Nog niet zoet genoeg? Doe er dan wat zoetstof bij.
Vul de notenbodem met de kwarkvulling en zet het geheel ruim een uur in de koelkast. Snijd dan de 10 aardbeien in kleine partjes en strooi die uit over de kwarktaart. Voor de garnering kun je natuurlijk ook andere fruit- en/ of nootsoorten gebruiken!

Koolhydraatarm, omdat?

Waarom is dit recept koolhydraatarm? Het merendeel van de koolhydraten zit hem doorgaans in de bodem van de kwarktaart. De vulling is vooral zuivel en bevat dus veel eiwitten. Maar de notenbodem vervangt heel veel koolhydraten. In noten zitten nauwelijks tot geen koolhydraten, maar wel veel eiwitten. Als je geen zin hebt om zelf noten te blenderen, kun je ook amandelmeel of hazelnotenmeel in de supermarkt of speciaalzaak kopen.

Het diner als hoogtepunt van de dag

diner

Waarom is het diner nou zo belangrijk?

Bij het horen van het woord diner in Breda denken de meeste mensen nou aan afgedekte tafel met kaarslicht met romantisch muziek op de achtergrond. Dit beeld is vaak geschapen in de media en ligt in principe ver van de realiteit. Dit neemt echter niet weg dat het diner na een lange en vermoeiende dag de belangrijkste maaltijd is om even bij te komen en ook vaker, vooral binnen gezinnen, eens na te gaan hoe de dag voor eenieder is verlopen. Het diner is dus meer dan een maaltijd maar kan dus ook gezien worden als een belangrijk sociaal moment.

Wat zijn de juiste tijden voor het hebben van het diner?

Aan het diner gaat er vaker meer tijd aan vooraf dan het ontbijt of middagmaal. Over het algemeen wordt er pas gedineerd wanneer elk lid van het gezin aanwezig is. Daarom zal het diner ook wel vaker in de vroege vooravond worden gehouden. Waar het vroeger traditie was dat eenieder nou netjes aan tafel zat, is die nu aan het afnemen. Het is geen uitzondering meer dat de kinderen, vooral wanneer ze al wat ouder zijn, plaats nemen achter de tv of pc. De tijden waarop het diner dan wordt genuttigd door deze groep hangt dan vooral af van hoelaat hun favoriete programma nou wordt afgespeeld. Dit mag echter geen afbraak doen aan het heel idee van het samenzijn tijdens het diner. Het accent wordt gewoon verlegt naar de woonkamer, maar het diner blijft het juiste moment om even te vragen hoe hun dag was. Ook voor gezinnen zonder kinderen en zij die samenwonen geldt dat.

Wat kan er het best worden klaargemaakt voor het diner?

Als hoogtepunt van de dag mag het diner natuurlijk niet te sober zijn. Er mag best wel uitgegaan worden van een lekker drie-gangen menu met een soep en wat dessert. Voor het diner heeft men namelijk alle tijd. Het is goed om het diner zoveel als mogelijk te variëren. In de supermarkt is er een ruime keuze aan maaltijden die klaargemaakt kunnen worden. Ook is het ook leuk om eens wat anders te doen en wat te bestellen. Het handigste van bestellen is dat eenieder zijn keuze kan maken.

Hoe kan het diner extra leuk en boeiend worden gemaakt?

Omdat het diner vaker hét moment van de dag is waarbij het gezin bij elkaar komt, zal het wel zo handig zijn om ervoor te zorgen dat eenieder ernaar uitkijkt. Het is altijd leuk als de eettafel heel uitnodigend is gedekt. Eens een beetje chique doen en wat kaarsen aansteken met verder nog zelf vervaardigde menukaartjes, zal een heel andere sfeer brengen. Het is ook leuk om wat spelletjes te bedenken en eenieder bij te betrekken.
Ook kan ervoor worden gekozen om eens lekker eruit te gaan en het diner dus te combineren met een leuk avondje uit.
Het diner kan dus op veel manieren worden gemaakt tot een hoogtepunt waar eenieder naar zal uitkijken. Eenieder zal zich dan lekker kunnen ontspannen tijdens het diner en kan er ook nog eens lekker gebabbeld worden over het verloop van de dag.

Chocolade kwarktaart

Chocolade kwarktaart recept

Kwarktaart maken, iedereen kan het en iedereen lust het, nou ja bijna iedereen. Zoals ik al eerder vertelde zijn er vele smaken, zo ook de chocolade kwarktaart. Ik vond het beste recept om een heerlijke chocolade kwarktaart te maken. Je kunt natuurlijk een verpakking van Dr. Oetker gebruiken, maar je kunt het natuurlijk ook volledig zelf maken.

Chocolade kwarktaart recept

Wat heb je nodig?

Taartbodem
50g boter
100g beschuit of biscuit

Taart
500gram melk of pure chocolade
250ml room
125g suiker
250g mascarpone
250g magere kwark

Extra
springvorm 26cm doorsnede
bakpapier
keukemachine
mixer

Hoe maak je het?

Smelt de boter en doe de beschuit of biscuit in de keukenmachine en maal ze tot kruimels. Doe hier de gesmolten boter bij en mix het door elkaar. Bedek hier nu de bodem van je springvorm mee. Druk het goed aan en zet je springvorm nu in de koelkast.

Hak de chocolade grof en smelt het tot een papperige mix. Klop met de mixer de room en suiker tot het de dikte heeft van yoghurt. Doe hierbij de kwark en mascarpone en mix het tot een geheel. Doe nu de chocolade erbij, schenk het nu op je taart bodem en laat het voor minimaal 3 uur in de koelkast staan.