Waarom is het diner nou zo belangrijk?

Bij het horen van het woord diner in Breda denken de meeste mensen nou aan afgedekte tafel met kaarslicht met romantisch muziek op de achtergrond. Dit beeld is vaak geschapen in de media en ligt in principe ver van de realiteit. Dit neemt echter niet weg dat het diner na een lange en vermoeiende dag de belangrijkste maaltijd is om even bij te komen en ook vaker, vooral binnen gezinnen, eens na te gaan hoe de dag voor eenieder is verlopen. Het diner is dus meer dan een maaltijd maar kan dus ook gezien worden als een belangrijk sociaal moment.

Wat zijn de juiste tijden voor het hebben van het diner?

Aan het diner gaat er vaker meer tijd aan vooraf dan het ontbijt of middagmaal. Over het algemeen wordt er pas gedineerd wanneer elk lid van het gezin aanwezig is. Daarom zal het diner ook wel vaker in de vroege vooravond worden gehouden. Waar het vroeger traditie was dat eenieder nou netjes aan tafel zat, is die nu aan het afnemen. Het is geen uitzondering meer dat de kinderen, vooral wanneer ze al wat ouder zijn, plaats nemen achter de tv of pc. De tijden waarop het diner dan wordt genuttigd door deze groep hangt dan vooral af van hoelaat hun favoriete programma nou wordt afgespeeld. Dit mag echter geen afbraak doen aan het heel idee van het samenzijn tijdens het diner. Het accent wordt gewoon verlegt naar de woonkamer, maar het diner blijft het juiste moment om even te vragen hoe hun dag was. Ook voor gezinnen zonder kinderen en zij die samenwonen geldt dat.

Wat kan er het best worden klaargemaakt voor het diner?

Als hoogtepunt van de dag mag het diner natuurlijk niet te sober zijn. Er mag best wel uitgegaan worden van een lekker drie-gangen menu met een soep en wat dessert. Voor het diner heeft men namelijk alle tijd. Het is goed om het diner zoveel als mogelijk te variëren. In de supermarkt is er een ruime keuze aan maaltijden die klaargemaakt kunnen worden. Ook is het ook leuk om eens wat anders te doen en wat te bestellen. Het handigste van bestellen is dat eenieder zijn keuze kan maken.

Hoe kan het diner extra leuk en boeiend worden gemaakt?

Omdat het diner vaker hét moment van de dag is waarbij het gezin bij elkaar komt, zal het wel zo handig zijn om ervoor te zorgen dat eenieder ernaar uitkijkt. Het is altijd leuk als de eettafel heel uitnodigend is gedekt. Eens een beetje chique doen en wat kaarsen aansteken met verder nog zelf vervaardigde menukaartjes, zal een heel andere sfeer brengen. Het is ook leuk om wat spelletjes te bedenken en eenieder bij te betrekken.
Ook kan ervoor worden gekozen om eens lekker eruit te gaan en het diner dus te combineren met een leuk avondje uit.
Het diner kan dus op veel manieren worden gemaakt tot een hoogtepunt waar eenieder naar zal uitkijken. Eenieder zal zich dan lekker kunnen ontspannen tijdens het diner en kan er ook nog eens lekker gebabbeld worden over het verloop van de dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.