Er zijn veel ouders die hun kinderen steeds meer en vaker gezond eten willen geven. Dit doen de ouders uit voor zorg zo dat de kinderen minder kans hebben om ziek te worden of verschillende ziektes te kunnen krijgen. Daarom nemen basis scholen steeds vaker een gezondere beleid, dat houdt dus in dat de kinderen meer gezond eten moeten krijgen dan ongezond. Koolhydraatarme recepten voor traktatires en toetjes zijn dan geschikt want deze bevatten zeer weinig suiker. Ook als je kind jarig is en je wilt iets trakteren, dan moet dat op een school met een gezonde beleid dus een gezonde traktatie zijn. Je hebt best wel veel keus uit gezonde traktaties of tenminste gezondere voeding.

Fruit

Het wordt een volwassene persoon aangeraden om twee stukjes fruit te eten per dag (wat ongeveer 200 gram is). Maar een kind hoort ook elke dag een hoeveelheid te bereiken door fruit te eten, dus je zou een lekkere fruit salade kunnen maken voor de kinderen. Zo leren jonge kinderen weer nieuwe fruit soorten en zien ze dat gezond eten lekker kan zijn. Veel kinderen (en mensen ) trekken altijd een vies gezicht als het om gezond eten gaat, maar gezond eten kan best wel lekker zijn ! Je zou als je zoon / dochter in de zomer jarig is ook een smoothie kunnen maken van fruit. Een smoothie is een lekkere frisse drankje en dat vinden kinderen altijd wel lekker in de zomer. Je kan zelf kiezen welke fruit je samen mixt. Maak de smoothie wel zelf en koop het niet kant en klaar uit de winkel, want de smoothies uit de winkel bevatten heel veel suikers waardoor je smoothie dus weer een stuk ongezonder wordt. Je zou eventueel ook een fruit spies kunnen maken door verschillende soorten fruit in kleine stukjes te snijden en het in een saté prikker te doen.

Groente 

Groente is altijd minder gelieft bij kinderen, maar opzich hoeft dat niet het geval te zijn en kan je dat zo laten veranderen. Je zou een lekkere salade kunnen maken van groente en er een yoghurt saus bij doen. Je kan ook verschillende soorten  groente in blokjes of sneetjes snijden met een dipje erbij (dipje van rode paprika  / kikkererwten etc. ). Zo kan je de kinderen laten zien dat het eten van groente toch nog wel lekker kan zijn en niet altijd vies hoeft te zijn.

Rijstwafel

Een rijstwafel is niet 100 % gezond, maar het kan zeker geen kwaad zijn om een keer een rijstwafel te geven. Let hierbij wel op dat je een rijstwafel haalt die naturel is en geen toegevoegde suikers of zout bevat. Je kan ook een plakje kaas op de rijstwafel doen of 100 % pindakaas erop smeren, het ligt er net aan wat de kinderen lekker zouden vinden, maar opzich zou je ze allebei wel als beleg voor op de rijstwafel kunnen gebruiken. Je hebt soms ook wel verpakkingen waarbij er uitdeel zakken zijn gevuld met mini rijstwafels, die zou je eventueel ook wel kunnen uitdelen voor als je iets gemakkelijks en snel wilt geven aan de kinderen.

Koekjes, mini gebakjes of pannenkoeken

Mischien zijn niet alle koekjes zijn gezond en geschikt om uit te delen, maar je zou eventueel havermout koekjes of amandel koekjes kunnen maken en het uitdelen. Mini gebakjes zijn ook een goede optie. Of het heel lekker is zou ik je niet zo durven te zeggen, maar je zou er eerst twee of drie kunnen maken om het te proeven en als het lekker is kan je er meer maken voor alle leerlingen. Het zou misschien ook wel de nieuwe tussendoortje kunnen worden bij jullie thuis. Koolhydraatarme pannenkoeken zijn enorm populair onder de mensen die gezonder willen eten met minder koolhydraten.

Veel ouders vinden het leuk om veel te geven als hun zoon / dochter jarig is, want het is een speciale leuke dag voor zo wel de ouders als voor de kind. Je zou dan, dan in plaats een zak gevuld met snoep te geven een zak geven met een speelgoed erin en een stukje soort fruit met een grappige gezicht erop getekend. Dit is ook ideaal voor de kinderen omdat ze van beide wat (een spel en eten) krijgen.

Probeer dus lekker creatief te denken met het kiezen van een gezonde traktatie, want kinderen houden wel van aparte traktaties. Het klinkt voor jou als ouder misschien wel gek, maar kinderen bewonderen aparte traktaties want dat vinden ze er super gaaf of stoer uit zien ! Vooral als je een jongen hebt dan is het wel leuk om iets stoers uit te delen, bijvoorbeeld als je een grappig gezicht tekent op de fruit van de kinderen dat je een piraten gezicht tekent, maar dan wel iets wat nog mooi en grappig blijft om te zien.  Dus veel succes met het maken en kiezen van een gezonde traktatie !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.