Een zogenaamde “summerbody”, je hoort het veel en misschien wil je het zelf eigenlijk ook wel. Bij afvallen denken veel mensen aan sporten. Ook al is dit een grote factor om af te vallen, het grootste verschil maak je met een gezond voedingspatroon. In dit blog zal ik jullie een aantal richtlijnen goede voeding geven.

Patroon veranderen

Je voedingspatroon aanpassen kan erg moeilijk zijn. Het eist veel toewijding en doorzettingsvermogen. Voor veel mensen is het een gewoonte om eens in de week een patatje te halen of om s ’avonds op de bank een zak chips te eten. We weten allemaal dat het niet gezond is maar toch blijven we het doen. Maar waarom? Je kan voor jezelf een verschil maken door bewuster bezig te gaan met eten en meer focus te leggen op vezelrijke voeding.

Gebruik een app

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone, op je smartphone heb je veel apps die je kunnen helpen je voedingspatroon aan te passen. Op zo’n app kan je precies invullen wat je dagelijks eet en dan krijg je precies te zien wat er allemaal in zit en of dit wel goed is. Op basis  daar van kan je zelf je voedingspatroon aanpassen, zo simpel is het.

Volhouden

Een nieuw voedingspatroon maken is dus niet erg moeilijk, het moeilijkste is om dit echt vol te blijven houden. Dit is ook waar veel mensen stoppen en terug gaan naar de oude gewoontes. Het aller belangrijkste is dus: blijf het volhouden. Goed is ook om een doel voor ogen te nemen waar je naar toe kan werken. Dan geeft het je motivatie en een voldaan gevoel als je je aan je voedingspatroon houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.