Helaas draait alles om geld, misschien niet alles, maar bijna alles! Dit fenomeen komt ook zelfs na de dood tevoorschijn. Een gebruikelijke stap is om het verwerkings- en rouwproces op gang te brengen. Dit proces gaat ook gepaard met het organiseren van de uitvaart van de persoon die ons is komen te ontvallen. Om een uitvaart te organiseren zijn er kosten die gedekt moeten worden. Dit kan best wel een uitdaging zijn, omdat de dood ons geheel onverwacht overkomt. Uitvaartverzekeringen kan het hoofd, maar zeker ook een oplossing bieden aan dit fenomeen. Het algemeen advies luidt dan ook om een begrafenisverzekering liever eerder dan later af te sluiten.

Typen uitvaartverzekeringen

Om een uitvaartverzekering af te sluiten kun je kiezen uit verschillende soorten. Hoewel er een aantal varianten te onderscheiden zijn, kunnen we drie hoofdstromen uit elkaar halen. De drie hoofdstromen zijn namelijk de Natura uitvaartverzekering, kapitaalverzekering en de Natura sommenverzekering. Middels het aangaan van een oriƫnterende gesprek met een verzekeringsmaatschappij kun je het best uitmaken wat voor type begrafenisverzekering je meer voordelen oplevert. Tijdens het gesprek wordt er doorgaans diepgaande vragen gesteld die meer inzicht en kennis verschaft in je situatie. Je wordt dan op een systematische ingeleid welke pakket het beste bij je past.

Verschil uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering

Het uitgangspunt van een uitvaartverzekering is dat er de garantie wordt geschapen de kosten te dekken van een uitvaart. Aan de andere kant is het uitgangspunt van een overlijdensrisicoverzekering meer gericht op het uitkeren van een bepaald bedrag aan de nabestaanden die een financieel risico oplopen bij het overlijden van een dierbare. In dat geval kunnen de nabestaanden ervoor kiezen wat zij willen doen met de uitkering. Als het uit nou besteedt wordt aan de kosten of voor andere doeleinden ingezet wordt, is dus een geheel vrije keuze die de familie zelf moet beslissen.

Pluspunten en minpunten van uitvaartverzekeringen

Heb je verzekering afgesloten dan weet je zeker dat je niet met de zorg zal zitten voor de uitvaart. Daar zorgt het uitvaartbedrijf voor, die door de verzekeringsmaatschappij is aangesteld. Aan de andere kant kun je dit alles voor elkaar krijgen voor een klein bedrag, als je een verzekering vroegtijdig afsluit. De min punten van uitvaartverzekeringen is dat het mogelijk niet al je wensen kan meenemen tijdens de uitvaart, omdat je niet de vrijheid hebt om voor een bepaald uitvaartbedrijf te kiezen. Dit kan een heel frustrerende werking hebben, die ook extra kosten met zich meebrengt.

Tips voor het afsluiten van een verzekering

De drie beste tips die je zeker moet meenemen is om de verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken, je krijgt hierdoor een overzicht met de beste deals. Aan de andere kant kun je ook vragen naar de mogelijkheid als je kinderen kosteloos opgenomen kunnen worden in het plan. Het laatste dat je zeker moet navragen is het aflossingsbedrag, de voorwaarden en looptijd van de verzekering. Wanneer je deze stappen op gang brengt dan ben je er verzekerd dat je mag uitkijken naar een geschikte verzekering die heel goed bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.